Intel намали цените на своите сървърни процесори, за да се справи с конкуренцията на AMD

0
282

Уеб изданието DigiTimes съобщи, че Intel изцяло е преразгледал своята ценова политика, свързана със сървърните процесори, за да може по-добре да се противопостави на AMD в този сегмент. Съобщава се, че процесорният гигант е представил на пазара голям брой сървърни чипове, като ги предлага при цена по-ниска от препоръчителната и предоставя значителни отстъпки при закупуването на неговата сървърна продукция.

Последно време AMD много добре се представя на пазара за сървърни процесори. Според данните от публикувания наскоро отчет на Puget Systems, от месец юни 2020-та до месец юли 2021 година делът на продажбите на работни станции на AMD е нараснал от 5% до невероятните към днешен ден 60%. Основният недостатък тук е, че на клиентите се налага да изчакат изпълнението на своите поръчки, понеже заради COVID-19 пандемията доставките на сървърни процесори спаднаха. Intel реши да се възползва от това и намали цените на своите сървърни чипове в опит да примами клиентите на AMD.

Изборът на една или друга платформа в сървърния и HPC сегментите е изключително важен, понеже това оказва значително влияние върху избора на клиентите в бъдеще. Замяната на цялата сървърна инфраструктура с хардуер от един производител към друг изисква много по-големи инвестиции в сравнение с обновяването на платформата от един и същ производител.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари