Intel намалява доставките на десктоп процесори с 2 милиона броя

5
1202

Производителите на дънни платки са разтревожени. Уеб порталът DigiTimes съобщи, че през това тримесечие Intel ще намали доставките на десктоп процесори с два милиона броя, което ще доведе не само до повишаване цените на CPU, но и до съкращаване на доставките на дънни платки с 10-20%.

Вместо върху производството на десктоп процесори, Intel възнамерява да се съсредоточи върху решения за лаптопи и сървъри, съкращавайки доставите на десктоп CPU за дистрибуторите до 6 милиона броя. Важно е, че това няма да засегне OEM сегмента и тези производители ще получат необходимото количество десктоп чипове.

Тайванското издание отбеляза същественото намаляване на търсенето на графични карти, свързано с приключването на „криптовалутната треска“.

На фона на потенциалното намаляване доставките на дънни платки, редица местни производители очакват сериозно влошаване на финансовите си показатели през текущото тримесечие. Така например, корпорацията TUL зави, че ще приключи Q4 на загуба, Gigabyte Technology разчита на доход от нивото на 2017 година, докато ASUSTeK Computer се надява да достигне резултатите от предишното тримесечие. В тази ситуация много добре се чувства Micro-Star International, доходът на която се очаква да нарасне благодарение на силните продажби на геймърски платки и видеокарти.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари