Доскоро Intel твърдеше, че възнамерява да обнови микрокода дори и на своите десетилетни процесори, за да запуши уязвимостта Spectre.

Но да кажеш е едно, а да го направиш е съвсем друго. Сега компанията преразгледа своите планове и заяви, че няма да предлага обновявания за „древните“ процесори на възраст от 7 до 11 години.

Първоначално Intel каза, че ще обнови микрокодовете на Penryn (2007), Yorkfield (2007), Wolfdale (2007), Bloomfield (2008), Clarksfield (2009), Jasper Forest (2010) и Intel Atom SoFIA (2015). Нито един от тези процесори няма да получи пач срещу Spectre.

Intel обясни решението си да се откаже от обновявания за тези процесори с това, че устройствата с тези чипове имат твърде слаба комерсиална поддръжка, а и повечето компютърни системи с тези процесори работят в „затворен режим“ и не са така уязвими към Spectre.

Едва ли Microsoft или производителите на дънни платки ще започнат да предлагат обновявания за своите стари продукти. Ето защо Intel говори за „слаба комерсиална поддръжка“. С изключение на Intel Atom SoFIA, всички горепосочени процесори се считат за древни и липсата на пачове за тях няма да се отрази негативно на пазара на персоналните компютри.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари