Intel обяви 40% ръст на инструкциите за един такт в Ice Lake в сравнение със SkyLake

6
1113

В края на месец май Intel съобщи за повишаване производителността на процесорните ядра в своите Ice Lake процесори базирани на архитектурата Sunny Cove. А сега, след провеждането на редица вътрешни тестове, Intel заяви, че в най-добрия случай показателят за ръст на изпълняваните процесорни инструкции за един такт нараства с 40% в сравнение със SkyLake чиповете. И още, средният ръст е 18%, а в най-лошия случай производителността на Ice Lake може да бъде незначително по-ниска от тази на SkyLake.

Тези числа са получени единствено от синтетичните тестове, включващи бенчмарковете SPEC 2016, SPEC 2017, SYSMark 2014 SE, WebXprt и CineBench R15. Сравнението със SkyLake е удачно, понеже Intel използва една и съща процесорна архитектура в три последователни поколения на своите чипове, включително Kaby Lake и Coffee Lake.

Едновременно с това, участник в китайски технологичен форум, който разполага с 6 ядрен процесор Ice Lake (с 12 нишки) показа собствени тестове,направени с използването на CPU-Z. При тактова честота 3,6 GHz чипът Ice Lake в едноядрен режим уж е показал 635 точки. За съпоставяне на резултатите можем да кажем, че за да покаже същите точки AMD Ryzen 7 3800X Matisse трябва да работи с тактова честота 4,7 GHz, а Core i7-7700K Kaby Lake – с честота 5,2 GHz.

Десктоп процесорите Intel Ice Lake едва ли ще излязат тази година. Първите Ice Like чипове са 4-ядрени икономични решения за ултрапортативни лаптопи. Очаква се те да бъдат представени през четвъртото тримесечие на 2019 година. Десктоп версиите на Ice Lake няма да се появят по-рано от 2020 година.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Pay-Day
Pay-Day

То ако се вярва на интел ще изкарат, че процесорите не са им печки, и не са с пробойни, като потъващ кораб, никой не им вярва на тия дебили, нито би си купил техен боклук освен техните фенове.

kolon
kolon

то, сичкуту убау ма … дънната платка, ако е бавна … колкото и бързо да е cpu-то … кел файда?

Оня
Оня

….

О.о
О.о

Защо имам чувството че всичките освен „това новото“ са клокнати до нестандартни честоти? И респективно не стигат до еднакви честоти („Що’т толкоз им държи ангела“).
Иначе спор няма че засега AMD държат палмата на победата, а Intel май … топчето с тоалетната хартия.

Галин
Галин

Щот теста е single core и могат да добавят + 100 – 200 Mhz. Естествено при всички ядра на макс и като понагрее вече е друго

Tony
Tony

Може би ще си струва update от „Sandy Bridge“ на „ICE Lake“ ако последните дават средно +30 % IPC, но за +18% средно
– не бих посъветвал някой да си сменя лаптопчето ако му е 7/8-мо поколение – няма да усети разликата освен с тестови програми.
А за АМД – те сега пускат доста добра платформа, надявам се и в мобилния сектор да дадат решения.