Intel опроверга слуховете за използване на графични решения на AMD в своите процесори

1
47

Въпреки многобройните слухове в уеб-пространството за възможно лицензиране от страна на Intel разработките на AMD в областта на графичните ядра, засега процесорният гигант не възнамерява да използва в своите чипове технологиите на AMD. Информацията е официална: представител на Intel я съобщи на уеб-портала Tech Trader Daily.

Първите подобни слухове се появиха в Глобалната мрежа преди около една година. Според тази неофициална информация, Intel е сключил договор с AMD, с който получава възможност в своите процесори да използва решенията на AMD, използвани в графичните карти от фамилията Radeon, които би трябвало да се внедрят в графичните ускорители Intel HD Graphics.

Този понеделник тези слухове отново намериха място в едно от най-големите интернет издателства, което въпреки ненадеждността на източника на информация, доведе до появата на редица сензационни публикации в много уеб-ресурси.

Процесорният гигант каза буквално следното: „Неотдавнашните слухове, че Intel е лицензирал графичните технологии на AMD, не съответстват на действителността„. Отговорът на допълнителните въпроси бе: „Повече подробности няма да има„. AMD от своя страна, отказа какъвто и да е коментар.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари