Intel отговаря на удара: процесорът Core i5-8265UC е по-бърз от AMD Ryzen 5 3500U

13
1461

При десктоп процесорите компанията AMD се справя много по-добре от Intel както по отношение на производителността, така и от гледна точка на цената. Но в мобилния сегмент Intel успя да отговори на AMD със своя процесор Core i5-8265UC.

Първата съвсем кратка информация за този мобилен процесор на Intel се появи преди няколко месеца, но оттогава няма нови данни. Едва сега чипът Core i5-8265UC се появи в бенчмарковете и се вижда, че той убедително се противопоставя на аналозите и от двете поколение на AMD.

В бенчмарка PassMark, Core i5-8265UC със своите 10 117 точки е по-бърз както от Ryzen 5 2500U, така и от Ryzen 5 3500U, които имат съответно 7348 и 8040 точки. Базовата честота на Core i5-8265UC е по-ниска от тази на процесорите на AMD, но неговата максимална честота е с 300 MHz по-висока.

Процесорът Core i5-8265UC се представя много добре и в Geekbench, където показва 4 670 точки в еднопоточния тест и 15 998 точки в многопоточния. За сравнение, Ryzen 5 2500U в същия бенчмарк има съответно 3 165 и 8 633 точки.

Новият мобилен процесор на Intel изглежда много убедително на фона на своите конкуренти. Само че засега не се знае кога ще излезе на пазара и колко ще струва. Ако е прекалено скъп спрямо чиповете на AMD, едва ли ще има пазарен успех.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
KalHa
KalHa

В 7ми клас пишат по-грамотно. Четете си публикациите преди да ги пуснете.

Pay-Day
Pay-Day

Това е технически сайт за компютри, не училище даскале, тъй че у лево ако обичаш.

Pay-Day
Pay-Day

Мда за това и ще духат супата от минтел.. Но пък AMD духат супата при видеокартите с цените на Navi ни разбиха, не са лоши картите, ама съшата цена почти година след 2070, ай нема нужда..

RYZEN
RYZEN

15 процента по бърз
500 долара по скъп
Brought to you by Intel

Жоро
Жоро

8 ядрен (4 ядра , 8 нишка за по-лесно 8 ядрен) I5 , това е пребрандиран I7 от старите. Също 3,9 срещу 3,7 честота ми то е ясно че I7 е по-бърз от RYZEN 5. По-логично е да го сравняват с райзен 7.
Какви са хитреци взимат I7 8-нишки сменят му името на I5 и вече сме в играта.

Кольо
Кольо

Де видя 8 ядра? Аз виждам 2 ядра и 4 нишки.

Жоро
Жоро

влез на сайта на интел и чети там пише „# of Cores 4 # of Threads 8“ тта за по-лесно 8 ядрен

Кольо
Кольо

Всъщност да, ама и аз какво съм гледал не знам. Сигурно е от жегата.

Pay-Day
Pay-Day

Да не си с интелски процесор, та мн жега викаш 😀

the professor
the professor

отделно че не се знае и колко вата ще е… също така едно е да работи 1 минута на макс натоварване за да изкара точките и после да влезе в тротлинг… ryzen-a е излязъл преди 1 година и сега го бие интел дето излиза сега…

no more
no more

Естествено,че липсва инфо за TDP,много изгодно,а и когато го дават пак лъжат от интел!Дават TDP при базова честота,която много хитро в случая е 1,6 ghz,след това под товар TDP става много по-голямо и естествено лаптопа не може да се справи с охлаждането повече от няколко минути,процесора тротва и честотите(съответно пройзводителността)падат и можеш да се снимаш само с „високопройзводителният“ им процесор.Интересно е ,че с подобна тактика успяват да излъжат немалко потребители!

Pay-Day
Pay-Day

Ахам и след, като се пачне интелската печка колко ще е бърза се пита ? И кой знае колко ток харчи, този с AMD лаптопа ще изкара сигурно 2 часа повече..

Tony
Tony

Авто овър-клок-а на интела е с повече MHz – отива до 3.9 GHz, което му дава възможност на база овърклок да се бори с мобилните на АМД