Intel подготвя за мобилиня пазар Atom Bay Trail процесори с LTE-модем XMM 7160

0
30

Още следващия вторник в Сан Франциско ще започне форума за разработчици IDF 2013, където първи в качеството си на лектор ще се появи генералният директор на Intel Брайан Крзанич. Както обикновено, по време на това събитие американският гигант запознава публиката с бъдещите си разработки, и в тази връзка много чуждестранни журналисти са уверени, че следващата седмица компанията ще покаже първите си 14-нанометрови чипове за лаптопи, мобилни устройства и настолни системи.

Очаква се, че на 10 септември Intel ще обяви пред обществеността новия си курс към лидерството в мобилния сегмент, а потвърждение на това е съобщението от производителя за пускането на мобилните процесори Atom Bay Trail с поддръжка на мрежите 4G LTE.

В момента е известно, че Intel планира да пусне SoC-чиповете Bay Trail с модем XMM 7160, който е съвместим с петнадесет различни обхвата на LTE. Този модул за смартфони ще предостави на потребителите достъп до 2G, 3G, 4G, LTE и DC HSDPA мрежите, а също тези чипове ще работят и с платформите Android и Windows 8.1, ще предоставят два пъти по-добра производителност в сравнение със сегашните решения и ще покажат отлични показатели на енергоефективността.

Първите устройства с модемите XMM 7160 ще бъдат пуснати на пазара през първото тримесечие на 2014 г. Intel съобщава, че вече са започнали доставките на компонентите към водещите производители на мобилни устройства. Освен това е напълно възможно, че на IDF 2013, компанията ще демонстрира и първите си работещи прототипи на устройства с модема XMM 7160. Интересно е също да се види и как Intel ще успее да се конкурира в мобилния сектор с безспорния лидер в момента Qualcomm.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари