Intel потвърдиха, че са били принудени да намаляват цените на своите сървърни процесори заради AMD

3
1140

След публикуването на своя тримесечен финансов отчет ръководството на Intel се опита да предпази потребителите от спешни изводи, понеже приходите и оперативната печалба в сървърния сегмент спаднаха през изтеклите три месеца. По повод забавянето анонса на Sapphire Rapids бе казано, че то не се дължи на технологични проблеми.

На срещата с акционерите Intel заяви, че с използвания сега 10 нанометров технологичен процес всичко е наред и бракът не е голям. Процесорният гигант каза още, че през второто полугодие възнамерява да увеличи сървърните приходи с двуцифрен процент. Мениджмънтът на компанията призна, че намаляването на средната цена на произвежданите от него сървърни процесори са паднали със 7%, което е предизвикано от силната конкуренция. С други думи процесорите AMD EPYC продължават да набират популярност, в резултат от което Intel се е наложило да се противопостави на това влияние с намаляване цените на своите сървърни процесори.

През следващите 6 месеца Intel възнамерява да запази не само цените, но и своя пазарен дял. И още, при днешния огромен дефицит в целия полупроводников сектор корпорацията има голямо преимущество пред другите производители, понеже може самостоятелно да произвежда своите чипове без да се налага да ги поръчва на други компании. Всички тези фактори се очаква да доведат до непрекъснат ръст в продажбите на сървърни процесори до края на тази година.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари