Intel предизвика „трибуквената абревиатура“ да покаже по-висока производителност

19
1709

Преди мащабната презентация на AMD на изложението E3 2019, Intel организира неголямо мероприятие за медиите. Брифингът носи името „Игровата производителност в реалния свят“ и се оказа емоционален призив на Intel някой, който и да било, да пробва да покаже нещо по-бързо от неговите продукти. Но ясно бе намекнато, че предизвикателството е в адрес на AMD.

Уеб порталът PCGamesN съобщи, че основната теза на процесорния гигант е, че точките в синтетичните тестове могат да бъдат всякакви, но за потребителите е наистина важна производителността в реалните задачи, включително при игрите. С тази риторика представителите на Intel явно се опитват да потушат еуфорията, обхванала обществеността на фона на излизането на десктоп процесорите Ryzen 3000.

„Тази седмица ще чуете много неща за геймърските процесори“ – каза Джон Кървил (Jon Carvill), вицепрезидент на Intel по маркетинга. „Тези изявления ще дойдат от определени трибуквени абревиатури. А аз отправям предизвикателство. Ако искат да вземат короната, нека да се опитат да ни изпреварят в реалните игри. Именно реалните игри трябва да бъдат определящият критерий за избора на най-добрия геймърски процесор в света“.

Освен това, представителите на Intel съобщиха, че в новосъздадените условия компанията възнамерява да промени акцентите в своята реклама. Сега при демонстрирането на нови процесори Intel ще се концентрира върху реалната производителност, а не на спецификациите. Едновременно с това процесорният гигант ще убеждава своите партньори да не обръщат внимание на синтетичните тестове. Досега Intel обичаше да показва показателите на своите чипове в Cinebench. Но сега заяви, че тъй като потребителите на пакета за 3D графика Cinema4D всъщност са малко, то сега Cinebench няма да се използва за демонстриране на бързодействието.

Причините за възникването на тези идеи при Intel са лесно обясними. По време на изложението Computex 2019 компанията AMD представи процесорите Ryzen 7 3700X, Ryzen 7 3800X и Ryzen 9 3900X, които превъзхождаха алтернативните чипове на Intel именно в теста Cinebench. Ето защо сега процесорният гигант се опитва да обясни, че причината за поражението е в това, че AMD използва „неправилни тестове“. Но въпреки всичко Intel е уверен, че дори и след 7 юли, когато на пазара излизат процесорите Ryzen от трето поколение, чиповете на Intel Core i9-9900K и новият Core i9-9900KS ще си останат най-добрите процесори в света за геймърски системи.

И още, Intel заяви, че повечето потребители няма да получат никакви преимущества от поддръжката на PCI Express 4.0 шината с увеличена пропускателна способност. „Те няма да получат никакви преимущества нито сега, нито в обозримото бъдеще“. Според специалистите на Intel, някаква разлика може да се наблюдава при висока резолюция от нивото на 4K HDR при използване на монитори с кадрова честота до 144 Hz. Но за фактът, че от PCI Express 4.0 шината ще спечелят не само видеокартите, а и запомнящите устройства, Intel предпочете да замълчи.

Въпреки увереността на Intel, че неговите процесори ще останат най-добрите варианти за игри дори и след излизането на Ryzen 3000, засега няма никакви доказателства. Но в рамките на предстоящото тази нощ събитие AMD Next Horizon Gaming, можем да очаква появата на информация на тази тема. AMD Next Horizon Gaming ще се състои малко след полунощ наше време, а AMD обеща да отдели специално внимание на игровата производителност на своите процесори.

19
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
13 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bure_s_barut
bure_s_barut

Щом Intel започнаха официално да вият, значи AMD са на прав път.

Intel Reality
Intel Reality

+3 FPS
+$300 цена
коментарът оставям на вас….

no more
no more

Дам,найстина не са добре нещата,когато започнеш да се саморекламираш!Пазарът и потребителите не са глупави,а те казват достатъчно в момента!За това кога ще пуснат процесори без хардуерни дупки нищо не казва………за съпоставки на цени също нищо не споменава,за това ,че бъхтат вече 5 година на 14nm отново нищо!Когато нещо е добро и конкурентно като цена,то бързо се разбира,няма нужда от реклама,или да се правиш на „умник“,па макар и понасран!

kuku
kuku

не им отъват тестовете затова сега видш ли не гледай тестове? PCI4? ама безмислица не го купувайте земете наща технологя от 2014…
Обратно ако беше щяха да видгат шум до небето колко е велко PC4 и т.н.
Сами си отрязаха клона, на който стояха и то само от алчност

TGR
TGR

Интел почнаха да играят с номерата на AMD от преди години с 4800+, 5000+, 5600+ и т.н.
Тогава АМД изоставаха сега са интел.
П.С. АМД фен.

Lordoff
Lordoff

Трудно се приемат фактите, а опитите да го увъртат си е направо унизително за Интел. Все пак ще видим в реални тестове и то що се касае за максимална производителност. Може и да са по-бързи в част от игрите, особено тези, които не могат да се въззползват от всички ядра на AMD, например. Но съотношението цена/производителност е в полза на AMD, а за мен лично, това e най-важно.

Кольо
Кольо

Трибуквената. Тия сини идиоти, не знаят ние българите какво пишем с 3 букви.

Капитализъм
Капитализъм

Най-бавният компонент в един компютър е диска, дори да е флаш диск. Ако Интел не вижда проблем с това, че конкурентите могат да ползват дискове с по 5GB/sec четене и писане, то тази компания няма бъдеще.

RMM
RMM

При реална работа скоростта на SSD диска не оказва влияние на работата на системата. Разлика в работата на по-бързите M.2 дискове със стандартните SATA може да видиш единствено при обработка на много големи файлове – от поне няколко гигабайта.

(*)
(*)

Ама изобщо не е така 😀

Arebe
Arebe

Абсолютни лицемери! Пачовете за сигурност излизащи през ден ми съсипаха работния процес. Лагаове с файловите опрации, видими забавяния на системата и тн. Тръгнали на трибуквието да се пъчат! Ако имаше начин щях да ги съдя за това че похарчих цяло състояние за прехвалената им архитектура.

Radical Vision
Radical Vision

Интел решето, титаник, раховец, като им пуснат пачовете, вече 20-ти под ред, и изгасат HT такава производителност вадят, че на Phenom II x6 процесорите и става смешно… И с игри ще ми сравняват тия, ми 12 ядрения клокнат над 4.6GHz ще прати печката 9900К на майната му. Да не говоря, че те тия освен в игри на друго място що не се пробват, Epyc тотално ще помете пода с Xeon печките, пък и HEDT са зле 32 ядрен Thread Ripper, они имат само 28 ядрена печка..

(*)
(*)

Не ти ли омръзва поне малко да се излагаш?

The Punisher
The Punisher

Кой го рекъл интелския трол, хвани си продай компютъра и заминавай на село да копаш нивата селянин..

YourMaster
YourMaster

На този маркетинг шеф му се иска няколко кадъра отгоре в игри да са винаги по-добрия избор, нищо че цената е много над конкуренцията и в други области може да се представи много по-зле.
А и между другото към редакторите – Intel е цяла международна корпорация, не може да е „уверен“.