Intel предлага на овърклокърите да застраховат процесорите Comet Lake-S

2
378

Корпорацията Intel отдавна предлага на овърклокърите да услугата Performance Tuning Protection Plan. Това е застраховка, която дава възможност да бъде заменен повредения от овърклока процесор, работил с параметри извън официалните спецификации. По принцип тази услуга се счита за застраховка за овърклокърите, а сега тази програма важи и за процесорите Core от 10-то поколение (фамилията Comet Lake-S).

Intel предлага само за $20 да бъдат застраховани процесорите Core i5-10600K(F), Core i7-10700K(F) и Core i9-10900K(F), които са със свободен множител. Услугата Performance Tuning Protection Plan е допълнение към стандартната гаранция и позволява един път без каквито и да било излишни въпроси изгорелият процесор да бъде подменен с нов. Като се има предвид какви са цените на тези чипове – до около $500, доплащането от $20 не изглежда голямо.

Тази застраховка важи и за HEDT чиповете на процесорния гигант, но за тях трябва да се доплати $30.

Да напомним, че официалният анонс на процесорите Comet Lake-S с LGA1200 сокет се състоя на 1 май тази година. Сред главните особености на процесорите Intel Core от 10-то поколение можем да посочим поддръжката на Hyper-Threading за всичките нови процесори Core и усъвършенстваните алгоритми за автоматичен овърклок. И още, новите Intel Core i9 поддържат технологията Thermal Velocity Boost, която преди това бе тествана в лаптопите. Ако охладителната система е достатъчно добра, то динамичният клок може да качи тактовата честота над възможностите на Turbo Boost 2.0.

Продажбите на чиповете Intel Core от 10-то поколение и дънните платки за тях започват на 20 май.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари