Intel представи ИИ платформата от следващо поколение Movidius VPU и чиповете Nervana

2
247

По време на конференцията Intel Summit AI в Сан Франциско, вицепрезидентът на отдела Intel Internet of Things Джонатан Болън (Jonathan Ballon) представи няколко нови чипа за сферата на изкуствения интелект. Сред тях е новото поколение на платформата Movidius VPU с кодово име Keem Bay и невронните чипове Nervana NNP-T1000 и NNP-I1000.

Новите разработки са предназначени за развитието на ИИ машинното обучение в електронните облаци, центровете за обработка на данни и в инфраструктурата на концепцията Интернет на нещата. Това направление вече носи на корпорацията приход от 3,5 милиарда долара годишно и мениджмънтът на Intel не възнамерява да се спира на постигнатото. Корпорацията заяви, че към днешен ден почти всеки предприемач използва интернет за развитието на своя бизнес, но съвсем скоро същото ще стане с изкуствения интелект.

Компанията представи системата Movidius VPU през 2017 година. Новото поколение Keem Bay ще излезе на пазара през първата половина на 2020 година и ще предложи 10 пъти по-висока производителност.

В сравнение с конкуренцията, Keem Bay осигурява 4 пъти по-висока производителност в сравнение с Nvidia TX2 или с подобната Nvidia Xavier, като и в двата случая консумира по-малко електрическа енергия. Площта на чипа Movidius е 72 квадратни милиметра, докато на Nvidia Xavier е с 350 квадратни милиметра.

Intel Nervana NNP-T1000 и NNP-I1000 са специализирани чипове (ASIC) за комплексно дълбоко обучение в различни области.

Чипът NNP-T е предназначен за обучение на ИИ по новия балансиран метод и може да се мащабира от неголеми клъстъри до суперкомпютри.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Колко експлойти, бъгове, задни врати и дупки в сигурността ще има се пита ?!?!?

Той
Той

Оо, ще има години наред да откриват 0-day exploits ….