10.8 C
София

Intel представи мобилните чипове Core i5-9300HF и Core i7-9750HF с деактивирана графика

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Десктоп процесорите Core от 9-то поколение с деактивирано графично ядро от една година са в портфолиото на Intel. През втората половина на месец декември миналата година стана известно за подготовката на аналогични чипове и за геймърските лаптопи. А сега техническите характеристики на тези процесори се появиха в официалния сайт на корпорацията.

Първоначално серията процесори Intel Core 9000 без iGPU ще включва само две решения. Това са чиповете Core i5-9300HF и Core i7-9750HF. Ако забравим за изключеното графично ядро, то характеристиките на тези процесори не се различават особено от тези на добре познатите Core i5-9300H (4 ядра/8 потока, тактова честота 2,4-4,1 GHz) и Core i7-9750H (6 ядра/12 нишки, 2,6-4,5 GHz). Навярно както беше с десктоп вариантите, те ще се предлагат при същите цени, като процесорите с нормално работещи графични ядра. И ще мине немалко време преди корпорацията да ги коригира.

Да напомним, че съвсем скоро е планирането излизането на пазара на мобилните процесори Intel Core от 10-то поколение (Comet Lake-H) за геймърски лаптопи. Формалният анонс на тези чипове се състоя още през месец януари тази година по време на голямото изложение CES 2020. Те ще имат до 8х ядра с поддръжката на технологията Hyper-Threading, а старшите модели ще могат да работят с тактови честоти над 5 GHz.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини