fbpx
1.7 C
София

Intel през 2015 година възнамерява да пусне процесорите Liffy Island от семейството Quark

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Настоящото семейство SoC-чипове за вградените системи се основава на ядрото Quark, което всъщност е наследник на ядрата в Pentium процесорите с кеш от първо ниво само 16 KB. В допълнение към единственото ядро, чиповете Quark включват в себе си 512 KB интегрирана статична RAM с DDR3 контролер и функции за сигурност.

Според пътната карта на Intel, настоящите продукти от серията Quark X1000 ще просъществуват на пазара през 2015 г. и ще бъдат изтеглени от асортимента на американския производител в края на следващата година. До момента за наследници на актуалните CPU се считаха моделите от семейството Dublin Bay, но новите данни сочат, че Intel е отменила тяхното пускане в полза на SoC-чиповете Liffy Island.

Въпреки факта, че тези процесори също ще имат само по едно ядро, тяхната производителност в сравнение с предшествениците ще бъде повишена. С очакваното увеличение на броя на поддържаните интерфейси ще бъдат подобрени и инструкциите за защита. Енергопотреблението от новите чипове ще е сравнимо с това на представителите от серията Quark X1000, но се очаква и появата на модели с екстремно TDP. Моделите Liffy Island трябва да станат достъпни през втората половина на 2015 година.

През 2016 г. Intel ще представи моделите Quark SoC от поколението Seal Beach отново с едно ядро. Тези чипове ще получат и поддръжка на инструкциите SSE2, а също така ще бъдат оборудвани с интегрирани 2D/3D графики.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини