Intel прекратява доставката на процесора Core i9-9900K в опаковка във вид на додекаедър

1
826

Да си припомним, че в края на 2018 година Intel официално представи десктоп процесорите Core от 9-то поколение с флагман 8-ядреният чип Core i9-9900. След това, малко преди началото на изложението Computex 2019 корпорацията представи „най-добрият в света геймърски процесор“ Core i9-9900KS Special Edition, който е подбрана версия на чипа Core i9-9900.

Тези два процесора се предлагаха в интересна 12-стенна кутийка с форма на правилен додекаедър. Според различните анализатори, Intel се е решил на този ход в отговор на много ефектната опаковка на различните поколения HEDT процесорите AMD Ryzen Threadripper. Интересно е, че според съобщенията на медиите, няколко месеца след започването на продажбите на Core i9-9900KS Special Edition, той не може да бъде намерен дори и в гигантските търговски площадки като Amazon и NewEg.

Сега Intel публикува уведомление за промени в продукта (PCN), с което обяви, че прекратява да предлага специалната опаковка във вид на додекаедър за процесора Core i9-9900K. Клиентите могат да направят своите поръчки до 26 юни тази година включително. След това процесорният гигант ще замени нестандартната опаковка на процесора във вид на добре познатия правоъгълен паралелепипед.

Между другото, 12-стенната кутийка създава страхотни трудности при транспортирането и изисква специална кутия с уплътнения от пенопласт. В една кутия от тези опаковки биха могли да се съберат два пъти повече процесори с опаковка във вид на паралелепипед.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари