5.7 C
София

Intel привлече водещия разработчик на графични процесори на AMD

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

 

В края на месец септември към Intel се е присъединил водещият разработчик на графични процесори на AMD Винит Гоуел (Vineet Goel). Процесорният гигант официално потвърди тази информация пред CRN и добави, че той е заел поста вицепрезидент и генерален мениджър на отдела Xe Architecture and IP Engineering Group. Гоуел е пряко подчинен на Раджа Кодури, ветеранът от AMD, който също премина към Intel и оглави разработването на GPU за видеокартите на Intel.

Intel каза още, че Гоуел е оглавил екип от специалисти, които работят върху разработването на архитектурата, проектирането и проверката на изпълнението на пътната карта на Intel Xe. Той ще работи върху различните функционални елементи на графичните процесори на Intel, които се използват за обработка на графиката и в мултимедията, както и за извеждане на изображението върху дисплея. 

Досега Гоуел бе корпоративен вицепрезидент по архитектурата на графичните процесори на AMD, където ръководеше екип за разработване нови технологии. Неговият екип преминаваше пътя от концепцията до крайното готово решение в редица сегменти – мобилни устройства, конзоли и персонални компютри. Именно неговият екип работеше върху графичния ускорител за новите хибридни процесори на AMD.

Гоуел има 57 регистрирани патента, като още 90 се разглеждат от патентното бюро на САЩ. Неговите статии на тема компютърна графика редовно се публикуват в 15 научни списания и компютърни сборници.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини