Intel привлече директора по технологичен маркетинг на Nvidia

0
330

През последните две години процесорният гигант съществено подобри своя кадрови потенциал в областта на разработването на графични процесори. Intel не само разкрива нови изследователски центрове, но и привлича на работа редица известни в тази индустрия специалисти. Така например, през последните няколко месеца към Intel преминаха редица ветерани на AMD Radeon Technologies Group, като например Раджа Кодури (вицепрезидент и главен разработчик на графичните архитектури), Крис Кук ( маркетинг на дискретните графични решения на Intel) и Дарън Макфи.

Популярните уеб портали HotHardware и WCCFTech съобщиха, че към Intel е преминал и един от най-високопоставените специалисти на Nvidia. Това е Том Петерсън (Tom Petersen), който през последните 14 години заемаше поста на директора по технологичен маркетинг. Преди това той работеше в IBM и Motorola върху разработването на процесори с микроархитектура PowerPC, занимаваше се и с разработването на интегрирани процесори за компанията SiByte, която две години след основаването си бе погълната от корпорацията Broadcom.

Да отбележим, че въпреки своята свързана с маркетинга длъжност, Петерсън е участвал в разработването на технологията Nvidia G-Sync и притежава над 50 патента в тази област. В Intel Том Петерсън ще работи в отдела Game Experience Team, който е част от графичното направление на процесорния гигант. Да си припомним, че Intel възнамерява още следващата година да представи на пазара собствени графични карти.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за