Intel публикува нова информация за геймърския графичен процесор Xe HPG

0
565

Intel активно започна да тества своя бъдеш графичен процесор с архитектура Xe HPG, който е подходящ за компютърните игри. Процесорният гигант обяви, че съвсем скоро ще представи четвъртата версия на Xe, в която са събрани ключовите особености от всичките други серии Xe.

Intel заяви, че графичният процесор Xe HPG ще има висока изчислителна ефективност (Compute Efficiency), която е характерна за Xe-HPC (Ponte Vecchio), мащабируемостта на Xe-HP (Arctic Sound) и графичната ефективност на Xe-LP (DG1). Всичко това взето заедно се очаква да изведе Intel на челните места на пазара на дискретните видеокарти за десктоп компютри.

Очаква се Intel DG да е първият графичен процесор с архитектура Xe HPG. Според появилата се неофициална информация, този GPU ще има до 512 изчислителни модула, което съответства на 4096 шейдъра.

Раджа Кодури представи резултатите от тестовете 3DMark Mesh Shader за графичен процесор от фамилията Xe HPG и показа едно изображение. Да добавим, че технологията Mesh Shading вече се използва при архитектурата NVIDIA Turing.

Засега Intel не съобщава кога графичните процесори Xe HPG ще се появят на пазара. Очакванията са чиповете с тази архитектура да излязат в края на тази година. В Глобалната мрежа вече се появи информация, че някои производители на лаптопи възнамеряват да комбинират в своите мобилни устройства процесорите Tiger Lake-H от 11-то поколение с GPU DG2.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари