fbpx
18.8 C
София

Intel публикува тримесечния си финансов отчет

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Intel публикува финансовия си отчет за третото тримесечие, който за процесорния гигант приключи на 29 септември. През изтеклите три месеца приходът на компанията е в размер на $19,2 милиарда при ръст на годишна база едва 0,14% (+$27 милиона). Чистата печалба на компанията достигна $6 милиарда, което е с $0,4 милиарда по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

Отделът Client Computing Group, който се занимава с производството на процесори, чипсети и друга системна логика, приключи Q3 с приход от $9,7 милиарда. В сравнение с миналата година това е спад от 5%. Intel е продал по-малък брой процесори, но частично е компенсирал това с повишаване средната цена на своите чипове.

Втори по важност е отделът Data Center Group. За периода от месец юли до септември той е реализирал приход от $6,4 милиарда, което е с 4% повече от резултата за същия период на 2018 година.

Отделът Non-Volatile Memory Solutions Group, който се занимава с производството на устройства, базирани на енергийно независима памет, е донесъл на компанията $1,3 милиарда приход. Дъщерната компания MobilEye, която работи върху компютърни системи за роботизирани автомобили, е генерирала приход от $229 милиона.

В прогнозната част на своя финансов отчет Intel посочва, че планира да приключи четвъртото тримесечие на тази година с $19,2 милиарда приход.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини