Intel разкри спецификациите на своите мобилни процесори от 9-то поколение

12
784

Intel публикува в своя официален сайт огромна таблица, в която са нанесени спецификациите на деветото поколение мобилни процесори със суфикс Н. В списъка са включени чиповете от Core i5 от средния ценови клас до флагманския Core i9 със свободен множител.

Деветото поколение мобилни процесори Intel Core H използва архитектурата Coffee Lake, като чиповете се произвеждат чрез 14++ нанометров технологичен процес. Суфиксът Н в името означава, че тези процесори са предназначени за мощни геймърски конфигурации и работни станции, като техният номинален TDP започва от 45 W.

Най мощният процесор в списъка е Intel Core i9-9980HK. Той разполага с 8 физически (16 виртуални) ядра, 16 MB кеш памет от трето ниво, както и възможност за клокване до 5,0 GHz. Това е единственият процесор от цялата серия, който подлежи на овърклок, стига охлаждането на лаптопа да позволи това.

След i9-9980HK се нарежда i9-9880H. Той има същия брой ядра и потоци, като флагмана, но не може да се клоква и максималната му честота е ограничена до 4,8 GHz.

Процесорите i7-9850H и Core i7-9750H имат по 6 ядра/12 потока, 12 MB кеш памет от трето ниво и честоти съответно 4,6 и 4,5 GHz. Накрая може да видим i5-9400H и Core i5-9300H с 4 ядра и 8 потока плюс 8 MB кеш памет от трето ниво.

Всичките нови чипове са оборудвани с интегрираната графика Intel UHD Graphics 630 и поддържат двуканалната работа на DDR4-2666 оперативна памет.

Официалният анонс на новите процесори се очаква през следващите няколко дни.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
9 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
ШишоAthlon64 strikes back....КритикКристиан Борисовronsim Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Athlon64 strikes back....
Athlon64 strikes back....

На кратко, горещи, скъпи, хабят много бързо батерията има Ryzen който специално за лаптопи е 200 пъти по добър от интелите във всяко отношение..

мхм
мхм

Ми ползвай си бъгавите амд, неграмотник, какво спамиш под всяка статия, смешник беден.

ime
ime

Точно ти ли ще говориш за грамотност?

Athlon64 strikes back....
Athlon64 strikes back....

AMD е за образованите хора, които разбират материята, а интел е за НЕграмотните и дебилни хора. Ползвай си им печките и се кефи, жальо то се вижда, че май истината боли, та се засегна така хяхяхях. Ще пиша, а ти ще четеш и ще се дразниш и не можеш нищо да направиш хяхяхяхях…

Кристиан Борисов
Кристиан Борисов

мхм Ти в пещера ли си живял през последните 3-4 години? Не забелязваш ли че AMD в момента правят революция в Хардуерният Свят!? От Q3 2018 AMD са лидер на пазара! Много ми е любопитно какъв БЪГ си намерил при Ryzen които са преминали през стотици тестове и имат един куп сертификати за безопасност и надеждност! 14++нм…и така до 14++++++++нм….Добре че са AMD че да движат технологиите напред че тия от Intel и nVidia живеят още в Пантивека!

venko
venko

Бързата работа иска необходимото захранване. Ако искаш пестеливи процесори U серията е за теб. Ако искаш производителност отиваш на Н.
Независимо дали е интелски или амд

SHMAIZERA
SHMAIZERA

как само се промениха нещата….

Athlon64 strikes back....
Athlon64 strikes back....

Споко, аз очаквам след някоя друга година, мИнтел да тресне AMD лошо, щото в крайна сметка при тях работи в момента над нова процесорна архитектура Jim Keller, и предвид колко пари имат тия, очаквам да изкарат пак някакви много силни процесори, щото същия инженер колкото и да е бог на проц. архитектури в AMD е бил ограничен от към бюджет, а тука пари бол да си прави каквото иска.. Ама каквото такова кво да се прави..

ronsim
ronsim

Според мен:
Трябва да си наясно за какво ще полваш компютъра.Ако е да си „на всяка манджа мерудия“ в нета, и един гига пентиум ти е достатъчен.
За тези, които не знаят за какво ще го ползват I5 или I7 е достатъчно.
За геймърите – те знаят какво да си вземат. 🙂
Има и един Особен вид, да е „начело“ „преди“ другите за тях препоръчвам: най-новото и най-скъпото. 🙂
Аз от първия момент съм се спрял на AMD и не мисля да минавам на intel.
По тези времена бе на 266Mh :0 . сега съм с AMD FX-8320 и ми стига. 🙂

Критик
Критик

Неграмотността расте с темпове по голями от тцунамито в Япония 2011. Безсмислени чуждици, неправилно структурирани изречения, произволни пунктоации. С една дума УЖАС! Нямате ли редактор който ЗНАЕ Български език? Ама да пише и чете, не само самозванци с купени дипломи. Гледам и на тези коментиралите вече, също така не им е направило впечатление. С едно изречение „Простотия до шия“.

Athlon64 strikes back....
Athlon64 strikes back....

Като не те кефи, хиска знаеш къде е не влизай, няма да липсваш на никой. Като си такъв начетен и грОмотен професор, айде има и други сайтове, никой не те е карал.

Шишо
Шишо

Баси! Човека говори за грамотност, а ти му се изсираш точно както прави онази пачавра фавр.