Intel се готви за ценова война с AMD и Nvidia на пазара за видеокарти

2
1709

Следващата година Intel възнамерява да излезе на пазара със свои дискретни графични карти и да започна ценова борба с AMD и Nvidia в тази област. Интересно е, че процесорният гигант възнамерява да започне тази борба с представянето на потребителските видеокарти Arctic Sound с твърде привлекателни цени. Информацията е лично на Раджа Кодури (Raja Koduri), който е ръководител на направлението Core and Visual Computing Group.

„Нашата стратегия се базира на цената, а не на производителността. Нашите първи графични карти ще струват около $200, а след това ще представим на пазара модели със същата архитектура, но с повече буферна HBM памет, подходящи за дата центровете, в които се обработват големи масиви от данни“ – каза Раджа Кодури.

Явно е, че Раджа иска да повтори стратегията на AMD, която тази компания приложи при продажбите на своите графични решения с архитектура Polaris (Radeon RX 400). Да си припомним, че тези видеокарти станаха достойни конкуренти на на графичните карти от средно ниво Nvidia Pascal, като топ моделът Radeon RX 480 8GB се продаваше при цена $230.

След като натрупа потребителска база, Intel ще пристъпи към продажбите на по-мощни графични процесори и видеокарти, предназначени както за игри, така и за дата центровете. През следващите две-три години се очаква продукцията на Intel да обхване всички сегменти на пазара на графични карти.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бахти
Бахти

Най-после ще има и 3-ти „играч“ на пазара.

Dedal
Dedal

Те интел са първи играч. Те са най-големите производители на видео карти е света.
Само за геймъри нямаха нищо.
От 250 служебни компа 230 са с интел.