fbpx
17.4 C
София

Intel сключи своя първи договор за доставката на ASIC чипа Bonanza Mine

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Вчера излезе първата информация за специализиран чип на Intel за добив на криптовалута с кодово име Bonanza Mine. Той принадлежи към класа ASIC (Application Specific Integrated Circuit) чипове и има много ниска консумация на енергия и висока ефективност в сравнение с класическите изчислителни устройства като GPU или CPU.

Уеб изданието Fox Business съобщи, че криптовалутната стартираща компания GRIID, която ще излезе на NYSE борсата през следващите дни с капитализация от 3,3 милиарда долара, е подписала дългосрочен договор с Intel за доставка на ASIC устройства с име BZM2. Първата партида от това оборудване за добив на криптовалута трябва да бъде доставено през 2022 година.

Споразумението за доставка предоставя на стартъпа GRIID предвижда фиксирани цени за ASIC BZM2 за всички поръчки, направени преди месец май 2023 година. Освен това, при определени условия, GRIID ще има право да закупи поне 25% от ASIC, произведени от Intel до месец май 2025 година.

Също така в документа S-4 (формуляр, подаден в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ) се посочва, че GRIID има договори и с други производители на ASIC, включително Bitmain и MicroBT. Стартиращата компания възнамерява да използва три цифрови ферми с обща мощност от 48 мегавата.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини