Intel съвсем се обърка и рекламира „най-добрия процесор в света“ с помощта на MacBook Pro

7
1678

Intel разгърна агресивна маркетингова кампания срещу компютрите Mac, като ги представя за по-слаби от лаптопите, работещи под управлението на операционната система Windows в сравнение с портативните компютри на Apple, в които се използва фирмения ARM процесор на корпорацията от Купертино. Но днес на практика всички технологични медии съобщиха, че процесорният гигант е допуснал малка грешчица. В едно от представените рекламни изображения, Intel случайно е използвала MacBook Pro за представянето на своите нови чипове от 11-то поколение.

На представения постер се вижда мъж, който използва лаптоп, твърде много приличащ на MacBook Pro. Вижда се и слогана, който гласи „Най-добрият процесор в света за един тънък и много лек лаптоп„. Уеб изданието Macrummors успя да открие, че рекламното изображения се базира на снимка, взета от Getty Images, на която наистина е показан MacBook Pro и компютърната мишка Magic Mouse.

Да подчертаем, че Apple продължава да продава компютри Mac, базирани на процесорите на Intel, но вече осъществява масова миграция към собствените си ARM чипове. Ситуацията е забавна с това, че ARM процесорът Apple M1 с 8х ядра изпреварва почти всички нови процесори на Intel в едноядрения тест PassMark. Той се оказа по-мощен от най-новия Core i7-11700K, но не успява да изпревари процесора i9-11900K. Маркетолозите на Intel явно са се объркали.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари