Intel твърди, че Core i3-9350KF превъзхожда Ryzen 5 3600X при „реалните приложения“

12
1076

По време на протеклата в края на миналата седмица конференция на Intel относно пазарите на Азиатско-тихоокеанския регион, маркетинговият отдел на компанията разпространи слайдове с позиционирането на процесорите Core от 9-то поколение. Според Intel, нейните процесори Core i5 и Core i3 без поддръжката на Hyper-Threading са по-добри от аналозите AMD Ryzen 3000 при това не само в игрите, но и в много други „реални приложения“.

На един от слайдовете се вижда, че 4-ядреният процесор Core i3-9350KF е по-бърз от цялото Ryzen 5 портфолио, включително и от 6-ядрения Ryzen 5 3600X в игрите, при работа в офиса и дори при приложенията за създаване на съдържание.

При директното сравняване маркетолозите на Intel не се притесняват са говорят за превъзходството на Core i5-9600KF (6 ядра, 6 нишки) над AMD Ryzen 7 3800X (8 ядра, 16 нишки) и на Core i3-9350KF (4 ядра, 4 нишки) над Ryzen 5 3600X (6 ядра, 12 нишки) и Core i3-9100F (4 ядра, 4 нишки) над Ryzen 5 3500X (6 ядра, 6 нишки).

Според мнението на Intel, нейните чипове се представят по-добре заради по-високите тактови честоти и свободния множител – честотата на тези процесори може да се повиши до 5 GHz, докато за AMD това е недостъпно.

Съвсем скоро се очаква Intel да представи платформата LGA1200, която ще донесе поддръжката на Hyper-Threading за Core процесорите. А към края на следващата година тези чипове ще трябва да се конкурират с процесорите AMD Ryzen от 4-то поколение и архитектура Zen 3.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Arebe
Arebe

Да уточнят колко задни врати и дупки в сигурността имат първо

Евлоги
Евлоги

За чужди дупки , не бери грижа. 😎

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Тишина бе глoпeндep, че от интелската секта е пълно с безмозъчни…

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Докато INhell твърдят небивалици и лъжат, всички знаят, че са спали на течение завити с мокри вестници…

bure_s_barut
bure_s_barut

Тестовете с пачнат микрокод и OS ли са или не? 😀 😀 😀

Ззз
Ззз

Тоя райзен да не е в гейм мод и без мулти тренинг? 😁😁😁 Аман от лъжи при тия не си признават, че гащите им са кафеви.

RMM
RMM

Смешници… Има няколко игри, където процесорите им вадят малко повече кадри, понеже се клокват по-добре и вече са голямата работа. Който иска да се мъчи, аз минах на Ryzen и много по-добра работа ми вършат повечето на брой ядра.

anonymous
anonymous

невинаги многото ядра имат реално приложение навсякъде, я сети се за многоядрените тредрипъри как за ежедневна работа не стават, нито за игри….

KABELAT
KABELAT

Според мен превъзходството на AMD, тепърва ще си проличава, защото повечето ядра отключват ръцете на разработчиците.Отделно в скоро време ще се намесят и новите конзоли, от които на INTEL няма да им стане особено приятно, защото освен всичко друго AMD, ще имат гарантирани приходи с които да се развиват.

Жоро
Жоро

Защо пишат че е I3 ? Това си е стар I5 с 4 ядра. Сменили му името и вече лети.

anonymous
anonymous

интересна реклама, но ако станат по ценово ориентирани от амд, то тогава няма да са за изпускане…

dsaa
dsaa

Adobe са известни с това, че вървят по-добре на интелски процесори, та тук няма смисъл да се коментира. Може би трябваше да качат данни освен от МС офис и от Слак/Скайп/7зип/УинРаР/ВС и други подобни, които се ползват масово в офисите.