Intel увеличава производството на 14 nm процесори във Виетнам

3
243

След като заводите на Intel в Коста Рика възобновиха работа, корпорацията обяви, че възнамерява да увеличи производството на процесори във Виетнам. Intel съобщи на своите клиенти това решение чрез документа Product Change Notification 117468-00. Виетнамските поточни линии ще произвеждат 14 nm процесори Comet Lake-U за лаптопи. Във Виетнам ще се осъществява и тестването на чиповете.

Intel подчертава, че качеството и надеждността на чиповете Comet Lake-U произведени във Виетнам няма да се различава от това на чиповете произведени в Китай. Производителите на лаптопи ще започнат да получават виетнамски процесори от средата на месец април тази година. Това ще бъдат чиповете Core i7-10810U, Core i7-10710U, Core i5-10210U, Core i3-10110U и Celeron 5205U.

Мобилните процесори Intel Comet Lake бяха представени миналото лято. Те замениха процесорните фамилии Whiskey Lake и Amber Lake, и излизат в конфигурации с температурен коефициент 7 и 15 W. Флагманските решения Core i7 имат до шест процесорни ядра с поддръжка на технологията Hyper-Threading.

Процесорите Comet Lake се произвеждат чрез добре познатия 14 нанометров технологичен процес и от архитектурна гледна точка съвсем малко се различават от фамилиите Coffee Lake и Whiskey Lake. Най-характерната особеност на новите чипове е първият процесор от Intel Core U серията с 6 ядра и 12 нишки. Това е флагманският модел Core i7-10710U.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари