Intel увеличава производството на QLC флаш-паметите

1
361
Както съобщава тайванското онлайн издание DigiTimes, позовавайки се на източници от индустрията, Intel ще започне масово производство на нови твърдотелни дискове. В тях ще се използва флаш-памет с четири бита за клетка (QLC). Очевидно, става въпрос за линията Intel SSD 660p, анонсирана още през януари тази година. Новите устройства постепенно ще се появяват по магазините в рамките на следващите няколко месеца.

Водещите производители на флаш-памет вече не за първа година работят над NAND чипове с четири бита за клетка. Освен дисковете Intel SSD 660p, напредъка си в разработката на дискове с QLC NAND споделиха Micron, Toshiba и Marvell. Този вид памет позволява изграждане на плътност за съхранение на информацията и намаляване на разходите за производство.

Разчетните ресурси на чиповете QLC NAND (100-150 цикъла) може да бъдат по-ниски от тези на TLC NAND (1000 цикъла и повече). Разработчиците обаче чрез всевъзможни технологии обещават да увеличат този параметър няколко пъти. Също така не трябва да забравяме, че основното предимство на устройствата с QLC NAND памет е цената. По предварителни данни, стойността на тези SSD с капацитет 512 GВ ще бъде 100 щатски долара.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Не знам какво смятат тия пичове, ама то и сега евтините 480-500-512ГБ модели SSD-та, е по 100 долара(около 200-250лв.) с данъците и надценката в БГ магазините.