Intel ще възложи на TSMC производството на процесорите Atom и Xeon

0
559

За да реши проблемите си с недостига на производствени мощности Intel възнамерява да прибегне към услугите на външни производители. Вече се знае, че с производството на графичните процесори Xe, предназначени за тежки изчисления, се заема компанията TSMC. А сега Intel обяви нови работни места за специалисти в областта на процесорите, от което стана известно, че тайванската компания ще се заеме и с производството на чиповете Atom и Xeon.

Intel търси специалист, който да ръководи специален екип, работещ върху QuickAssist Technology – платформата за осигуряване на безопасността, автентификацията и компресията на данни. Най-голям интерес в описанието на длъжностната характеристика е следното предложение:

„Вие ще играете ключовата роля в разработването и интегрирането на QAT в SoC от фамилиите Atom и Xeon, произвеждани от TSMC“ – се казва в изискванията.

Или с други думи, за производството на бъдещите системи върху чипа очевидно ще бъде привлечена Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Компанията Intel явно е принудена да вземе подобно решение, понеже нейните производствени мощности вече не са така рентабилни.

Да си припомним че Intel и преди е ползвала услугите на TSMC. Тайванската компания произвеждаше по поръчка на Intel процесорите Atom x3 (SoFIA), предназначени за използване предимно в евтините мобилни устройства. Именно TSMC произвеждаше различните FPGA чипове, както и модемите за смартфоните на Apple.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари