Intel ще произвежда 14-нанометрови чипове за Panasonic

0
14

Корпорацията Intel съобщи, че е постигнато споразумение с Panasonic, в рамките на което ще се произвеждат специализирани чипове по поръчка на японската компания.

При изготвяне на чипсетите за Panasonic ще бъде използван най-новия 14 нанометров технологичен процес и технологията за производството на триизмерните транзистори Tri-Gate. Именно този технологичен процес възнамерява да използва Intel при производството на собствените си процесори Broadwell за персонални компютри.

Специалистите отбелязват, че комбинацията между 14 нанометровия технологичен процес и Tri-Gate транзисторите ще позволи на новите чипове на Panasonic да постигнат много висока производителност при ниска консумация на електрическа енергия, като едновременно с това ще нарасне функционалността на чипсетите в сравнение с планарната технология.

Произведените от Intel нови специализирани системи-върху-чипа ще бъдат използвани в аудиотехниката и видео-оборудването на Panasonic от много висок клас. Сроковете за появата на новите чипове засега не са обявени.

За използване на заводите и технологиите на Intel договори сключиха още пет компании: Altera, Achronix Semiconductor, Tabula, Netronome и Microsemi.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за