Intel Core i9-9900KF продължава да поевтинява, за да стане конкурентен на AMD Ryzen 7 3700X и 3800X

5
1301

По всичко личи, че излизането на процесорите AMD Ryzen от трето поколение здраво разтресе застоялият се в последно време процесорен пазар и накара своя опонент в лицето на Intel да предприема спешни мерки, за да запази нивото на техните продажби.

Но Intel не може да предложи достойни конкуренти в ценовите рамки, наложени от AMD и в края на миналия месец се принуди да заяви, че ще намали цените на своите централни процесори от 8-мо и 9-то поколение с 10% и дори 15%. Сега това обещание вече е реалност и новите намалени цени на процесорите на Intel можем да видим в ценовите листи на Amazon.

Един месец след обещанието си Intel започна да се приближава до AMD, засега в областта на топ-решенията за масовия потребител. Така например, 8-ядреният 16 нишков чип Core i9-9900KF без графично ядро вече е с намалена до $420 цена. Само преди няколко дни същият процесор струваше $440, а малко по-рано се продаваше за $480. Да си припомним, че неговите най-близки конкуренти на AMD са процесорите Ryzen 7 3700X и 3800X със същия брой ядра, които се продават при цена съответно $330 и $400.

Несъмнено, борбата между двата процесорни гиганта добре се отразява на цялата компютърна общност. Както обикновено, конкуренцията е полезна за потребителите.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Тия мaлoyмници, ако искат да имат някакви продажби изобщо трябва да си продават нескопосаните некадърно направени прегряващи чипове, на 50% под цената на RyZEN процесорите, иначе AMD завзема 60% пазарен дял.. А те вместо това ми изкарват още от същото бyнищe, пак печка 9900KFC добре препечен и паниран, добавка сос от уязвимости смех..

the professor
the professor

според мен за да е конкурентен, трябва да е без хардуерни уязвимости и на аналогична цена, колкото и да му свалят цената с хардуерни уязвимости си остава боклук… а в повечето случаи си струва да дадеш пари за качество, вместо да си ги спестиш и да се мъчиш с боклука…

Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

Тъй е, ама такива няма да има поне близките 2 години, докато Джим Келър не извади нещо хубаво и запечатано, без уязвимости, ама ще е странно защото е запазена марка на хаЙнтел.. Иначе дори в сегашното им състояние биха ги купили ГЕЙмъри, фенове или излъгани дето нищо не разбират.. Нали ги гледам из разните форуми как носят през 9 кладенеца вода мaлoyмницитe, и оправдават как 9900к бил най великия ГЕЙмърски процесор, и не зачитат нищо от лошите страни на интел, нито пък добрите на AMD, та лапни-шарани и пpocти хора бол останалите сме с RyZEN от 2017 още… И индивиди… Виж още »

Кольо
Кольо

Още поне $150 трябва да спадне цената, че да е конкурентен.

Dave
Dave

Като гледам тестовете и $200 може да не им стигнат…