Intel Haswell процесорите с вградена GT3 графика ще бъдат пуснати през третото тримесечие на 2013 година

1
47

Предстоящите процесори, базирани на микроархитектурата Intel Haswell ще бъдат със значително подобрени графични подсистеми по отношение на производителността, в сравнение с предшествениците си. Бъдещите CPU ще разполагат с три различни версии на интегрираното графично ядро: GT1 – за бюджетния сегмент, GT2 – за чиповете от mainstream сегмента, GT3 – за високо-производителните мобилни и десктоп чипове.

Интегрираната GT2 графика за начало ще бъде представлявана от HD 4600 и ще е достъпна за купувачите в дебютните процесори от Haswell поколението за преносими и настолни решения, които ще бъдат пуснати през второто тримесечие на 2013 г. Според предварителните данни, iGPU Haswell GT2 ще е средно с 15-25 процента по-производителен от HD 4000, който е използван в CPU от Ivy Bridge поколението. Пускането на GT3 графиката също е планирано за второто тримесечие на годината, но по данни на ресурса Fudzilla, Intel е насрочила пускането за третото тримесечие.

За разлика от iGPU в Sandy Bridge и Ivy Bridge чиповете, което е с общо обозначение за GT1 и GT2 версиите, видеоподсистемите GT3 и GT2 в Haswell процесорите получават различни имена, в зависимост от производителността. Топ графичния представител GT3 е /като HD 5200, докато базовия модел ще бъде наречен HD 5100 или HD 5000. Интегрираният GPU от марката GT2 също ще има няколко варианта – освен вече известния ни HD 4600, някои ултрабукове ще получат версиите HD 4200 и HD 4400. Информация за Haswell GT1 графиките все още липсва в интернет.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари