Процесорният гигант Intel анонсира производителния FPGA чип Intel Stratix 10 SX, произвеждан чрез 14 нанометров технологичен процес.

В чипа са интегрирани четири ARM Cortex-A53 ядра, а производителят позиционира чипа като идеалното решение за безжични мрежи от пето поколение, софтуерни радиа, системи със защитени изчисления с военно предназначение, за повишаване производителността в центровете за обработка на данни и други.

Самият FPGA чип е система-върху-чипа, в която на една и съща подложка са разположени процесора, паметта, шината и периферията. Това дава възможност за изграждането на бързи устройства с ниска консумация на електрическа енергия и компактни размери. А широките възможности за настройка и препрограмиране дават възможност за построяването на мощни изчислителни системи с висока информационна защита.

Чипът Intel Stratix 10 SX има висока плътност за разположение на компонентите (над един милион логически елементи, MLE) и ниска консумация на електрическа енергия. За работа с новия FPGA чип се предлага пакета за разработчици Intel SoC FPGA Embedded Development Suite, включващ програмни инструменти, примерен код, примери за оптимизация на приложенията и т.н.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за