6.8 C
София

Iomega представи външен твърд диск за Mac с възможност за зареждане на портативни устройства

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Компанията Iomega съобщи за пускането на външен твърд диск за компютри и ноутбукове, работещи под управлението на Mac OS, с редица оригинални функции.

Представеният продукт, получил наименованието Iomega Mac Companion Hard Drive, е изработен в стила на Mac. Той разполага с вграден 3,5-инчов твърд диск с капацитет 2 или 3 TB (твърдият диск е форматиран под файловата система HFS +) и е със скорост на въртене на шпиндела 7200 об/мин. За степента на запълване на диска сигнализира светодиоден индикатор в предната част на корпуса. Устройството включва два порта FireWire 800, един USB 2.0 порт и двупортов вграден концентратор USB 2.0, което позволява свързването на множество външни устройства, като принтер или друг твърд диск. Освен това, потребителите на Iomega Mac Companion Hard Drive имат възможност да зареждат преносими устройства, като Apple iPad, iPhone и iPod чрез порт USB, който осигурява ток 2,1 А. Външният твърд диск е оборудван с един кабел FireWire 800, един конвертор FireWire 400-800 и един кабел USB 2.0. В комплекта на устройството присъстват още и софтуерното приложение Iomega Protection Suite Mac Edition, което включва няколко решения:

* Iomega QuikProtect за лесно архивиране на файлове по график;
* MozyHome Online Backup за лесно онлайн архивиране (свободно пространство – до 2 GB);
* Безплатен абонамент за Trend Smart Surfing for Mac за 12 месеца, което позволява на потребителите да защитят своята лична и конфиденциална информация при пазаруване, онлайн банкиране и посещение на уеб-сайтове.

Очаква се, че новият външен твърд диск Iomega Mac Companion Hard Drive ще се появи в продажба през октомври 2011 г., но препоръчителната му цена не се съобщава. Устройството ще се предлага с 3-годишна гаранция за качество от производителя.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини