iPad ще получи собствена версия на Microsoft Office на 27 март?

0
45

Напоследък Microsoft показват голяма любов към продуктите на един от най-големите си конкуренти – Apple. Компанията само преди дни представи клиента за OS X OneNote, а отделно от това се носят упорити слухове, че по-късно тази година на пазара ще бъде пусната и обновена версия на софтуерния пакет Office за Мас. Днес получихме допълнителни сведения, според които таблетът на Apple – iPad – най-накрая ще се сдобие с очакваната от всички версия на Office.

Според източниците на тези сведения, Office пакетът за iPad ще бъде официално представен от Microsoft на 27 март по време на събитие в Сан Франциско. Софтуерният пакет ще облагодетелства както собствениците на таблета, така и самите Microsoft, които ще се сдобият с още една мобилна платформа за разпространяването на продуктите си освен iPhone, Android и, разбира се, Windows Phone.

Подобно на останалите мобилни версии на Office, тази за iPad по всяка вероятност ще включва само приложенията Word, Excel, PowerPoint и OneNote. Тези приложения ще могат да се ползват след абониране за услугата Office 365. Някои анализатори дори се надяват, че версията на Office за iPad ще бъде оптимизирана за тъч управление, макар че това не звучи особено вероятно. Дори таблетите на Microsoft използват настолната версия на Office и ако от компанията са решили да я обновят, едва ли потребителите на iPad ще бъдат първите, които ще я изпробват.

Все още, обаче, не е ясно дали информацията е достоверна. Датата 27 март звучи малко смущаващо, тъй като само няколко дни след това – на 2 април – започва конференцията на Microsoft – Build. Ще продължим да следим темата.

 

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари