iPad mini 2 отстъпва на iPad Air по качество на дисплея и времето за автономна работа

0
42
Експертите от AnandTech проведоха подробно сравнение на новите таблети на Apple – флагманът iPad Air (виж ревюто в Kaldata Reviews) и второто поколение компактен „таблет“ iPad mini 2 с Retina-дисплей (ревю в Kaldata Reviews). Също така, за по-голяма обективност в теста са участвали и близките конкуренти – Google Nexus 7 и Nvidia Tegra Note 7. На първо място, превъзходството на iPad Air се състои в  качеството на възпроизвежданото изображение. Въпреки, че iPad mini 2 предава по-плътно изображение (326 пиксела на квадратен инч срещу 264 в iPad Air), качеството на цветопредаването не отговаря напълно на най-високите изисквания.

Тук трябва да обърнем внимание, че съвременните IPS-матрици покриват цялата цветова гама sRGB, докато iPad mini 2 само част от нея. Въпреки това, разликата не е критична и повечето потребители дори няма и да я забележат.

Що се отнася до автономията на батерията, то превъзходството на флагманския модел не е високо. При преглеждане на уеб-страници с вградения браузър и Wi-Fi, iPad mini 2 с много малко отстъпва на iPad Air, издържайки до около 10 часа. В този случай, безспорен лидер обаче е Google Nexus 7 – повече от 12 часа.

При възпроизвеждане на 720p видео, новите таблети на Apple показаха висок резултат. В този случай, разликата между iPad mini 2 и iPad Air е минимална.


Единственият тест, в който iPad mini 2 в значителна степен губи от по-големия си брат – това е времето за автономна работа в режим на критично натоварване на GPU – дори миналогодишният модел на компактния таблет предлага по-добър резултат (освен ако не смятаме значителната разлика в производителността).
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари