JEDEC работи върху нов стандарт за флаш памет със скорост 300 MB / секунда

0
33

Организацията JEDEC Solid State Technology Association, която заема лидерска позиция в разработването на стандарти в индустрията за микроелектроника, в едно неотдавнашно съобщение за пресата, официално обяви скорошното пускане на нов стандарт флаш памет от следващо поколение, под наименованието Universal Flash Storage (UFS). Новият стандарт е предназначен, в това число и за бъдещите мобилни устройства и от самото начало ще позволява реализиране на пренос на данни от 300 MB / сек.

Трябва да отбележим, че Universal Flash Storage използва високоскоростен сериен интерфейс с пропускателна способност от 2,9 Gbps, която може да бъде увеличена до 5,8 Gbps. Освен това, бъдещите стандарти се различават с ниски изисквания по отношение на потреблението на енергия и включват функции, които са поредица от команди.

Според думите на представителя на JEDEC Миан Кудс (Mian Quddus), UFS като общоотраслов стандарт ще отразява изискванията на пазара, включително ускоряване на достъпа до данни, като намалява консумацията на енергия и повишава производителността на устройствата, базирани на флаш памет. В допълнение, подробностите около Universal Flash Storage ще бъдат обявени през януари на CES 2011г., но работата по този стандарт трябва да бъде завършена в срок от три месеца.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари