Kindle Fire HD става по-достъпен за хората със затруднено виждане

0
58

Таблетът Kindle Fire HD на Amazon работи с Android OS, макар че в същото време използва оригинален персонализиран потребителски интерфейс. Много скоро този интерфейс ще стане по-достъпен за хората със зрителни проблеми. Това ще се случи благодарение на няколко нови функции, които Amazon ще ни доставят под формата на ъпдейт.

Дори и сега таблетът на Amazon предлага неща като икони с голям размер в режим „пълен екран“ (поне за често използваните приложения). Сега обаче Kindle Fire HD, както и оригиналният Kindle Fire ще получат две нови приложения в помощ на хората със затруднено зрение: Voice Guide и Explore by Touch.

Първата функция – „Гласов пътеводител“ – чете на глас всяко действие, което потребителят прави: от името на приложението, което е избрал до опциите, които то предлага. Explore by Touch пък позволява на потребителите да се ориентират из интерфейса на таблета, плъзгайки пръста си по екрана, докато таблетът чете на глас имената на всяко докоснато приложение. С второ докосване съответното приложение ще се отвори.

И двете функции трябва да бъдат предоставени на собствениците на таблета в началото на следващата година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари