Американската компания Kinesis е известна със своите ергономични клавиатури, които произвежда вече от над 25 години. Характерното за клавиатурите на този производител е, че са раздените на две части с различни полета клавиши, а половинките се разполагат по възможно най-удобен ъгъл за по-удобна работа.

Миналата година Kinesis разшири сферата на дейността си и създаде отдела Kinesis Gaming, който разработва ергономични клавиатури за геймъри, а първият модел стана клавиатурата Freestyle Edge, която развива идеите, заложени в мембранната клавиатура Freestyle2.

Kinesis Freestyle Edge е съставена от две части, съединени с 50 сантиметров кабел. По този начин двата блока могат да бъдат ориентирани един към друг под най-удобния за играча ъгъл.

Използват се дълготрайните механични превключватели Cherry MX с ресурс от 50 милиона клика. На лявата половина е поставена група от 10 клавиша с възможност за програмиране и създаване на макроси. В комплекта е включена фирмената програма SmartSet App предоставя широки възможности в това направление.

Всеки клавиш има собствена синя светодиодна подсветка с възможност за регулиране на яркостта.

Геймърската клавиатура Kinesis Freestyle Edge вече се продава в интернет магазините при цена $220.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари