Lenovo вече ще предлага и ThinkPad лаптопите си с Ubuntu Linux

6
882

През юни месец, Lenovo обяви, че сертифицира своите Think работни станции за работа с Ubuntu Linux. Днес получаваме още новини и се оказва, че операцията ще е по-мащабна. Производителят вече ще сертифицира всички продукти от категориите ThinkStation и ThinkPad, включително T, X, X1 и L сериите на последното.

Освен това, тези устройства ще могат да бъдат закупувани с предварително инсталиран Ubuntu Linux

Компанията споделя, че в момента има над 30 компютъра, които имат опция за Ubuntu.

“Визията на Lenovo за доставяне на по-умни технологии до всички, наистина значи „до всички“. Анонсът ни за сертификация на устройства през юни беше стъпка в правилната посока. Така позволяваме на клиентите по-лесно да правят самостоятелна инсталация на Linux. Целта ни е да премахнем сложните моменти от процеса и да доставим на Linux обществото премиум преживяването, с което клиентите ни познават. Ето защо предприемаме и следващата стъпка да предложим повече готови за Linux устройства.“, обяснява Игор Бергман, вицепрезидент в Lenovo.

Продуктите ще започнат са налични в търговската мрежа от този месец, като броят на локациите ще се увеличава постепенно през следващата година.

Ubuntu е една от най-масово разпространените и най-лесни за работа дистрибуции на Linux. Определено този ход на Lenovo може да привлече нови потребители към операционната система.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари