Lenovo готви пускането на ултрабук за $800

0
26

Компанията Lenovo вече представи няколко модела ултрабукове от серията IdeaPad, но те не могат да се похвалят с голямо търсене на пазара. Според някои анализатори това се дължи на относително високата цена на устройствата. За това ръководството на компанията Lenovo реши да пусне нов ултрабук, който ще има по-достъпна цена.

Според наличната информация, новият ултрабук ще бъде представен в рамките на серията ThinkPad и ще получи по-традиционен дизайн за преносимите компютри Lenovo. Той е предназначен за използване от професионални потребители. Устройството е с достатъчно здрав корпус, 13.3-инчов дисплей със стъкло Gorilla Glass. Сред другите характеристики се споменава, че ултрабукът Lenovo ThinkPad ще разполага с процесор Ivy Bridge, осигуряващ по-висока производителност и графични възможности с по-ниско ниво на енерегопотребление в сравнение със съществуващите чипове, клавиатура с LED подсветка, която е устойчива на влага и корпус с черен матов цвят. По-подробни спецификации не са обявени.

Съобщава се, че официалното пускане на новия ултрабук Lenovo ThinkPad е насрочено за юни 2012 година. Неговата препоръчителна цена ще бъде около $ 800, която е със $ 100 по-ниска от най-достъпния ултрабук на пазара днес.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари