Lenovo отваря първия си магазин у нас

10
9

Lenovo ще отвори днес първия си магазин в България, част от веригата официални магазини Lenovo, съобщиха от компанията. Магазинът е изграден със съдействието на фирма IBS България – Premium Business Partner на Lenovо. В него клиентите ще имат възможност да разгледат и тестват пълната продуктова гама на фирмата.

Първоначално Lenovo е създадена от 11 китайски инженери и изследователи през 1984 година в Пекин под името Legend – 3 години след като IBM поставя началото на своя отдел за персонални компютри. През 1994 година тя вече се търгува на Хонгконгската фондова борса, а 4 години по-късно произвежда едномилионния си компютър. Няколко години след това Legend сменя името си, както и това на продуктите си, на Lenovo, комбинирайки първата сричка от старото си наименование с латинската дума за нов – „novo“. През май 2005 година китайската група придобива компютърния отдел на IBM и по нейна информация създава третата по големина компания в света за персонални компютри.

Източник: investor.bg

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
4 Автори на коментарите
FurFuistdaskMelmak ®andronsFixt00l Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
FurFui
FurFui

Това е хубаво 🙂

stdask
stdask

От един месец работя с техен компютър и съм доволен – тих и стабилен е, но го спъва вграденото видео и е кофти, че няма слот за друга видео карта (поне така е модела с който работя)

Melmak ®
Melmak ®

Остава да се разбере къде е този магазин.Интересното е че значителна част от министерствата на Щатите са с такива машини.

androns
androns

Ето това намерих за адрес на IBS
ЦЕНТРАЛЕН ОФИС и ДЕМО ЦЕНТЪР
София 1172
Ул. Пимен Зографски, № 4
Намира се с/у КАТ

Fixt00l
Fixt00l

Само гледате как да се набутате,момчета,това не енищо друго,освен бившите лаптопи на IBM,които се провалиха,а тия са ужасни боклуци.Не е ли ASUS,или Fujitsu-Siemens-не е laptop…(изключваме високия клас катоalienware и т.н)…Особено Fujitsu-Siemens нямат конкуренция по съотношение цена/качество.Написах това като съвет,не желая спорове.Сигурно има и други напреднали потребители,които ще кометират това.

Q-tech
Q-tech

Гледам, отварят се все повече и повече „магазини“ за компютърна техника. Но това което ми прави силно впечатление, че в уеб пространството дори пицариите ги превъзхождат… Въпроса ми е – ще имат ли БГ сайт Lenovo или смятат, че няма смисъл от он-лайн присъствие за компютърна търговия!?! :wub:

indy
indy

Към Fixt00l:
В индутрията никой не мисли, че IBM са се провалили особено пък с лаптопите си. Не е случайно, че бяха трети в света в този отрасъл. От марките, които споменаваш само Сименс влизат въобще в класацията, като са след 5-6 място с по-малко от 1% пазарен дял. За продуктите на Леново предстои да се доказват рабира се, но сега имат 11% пазарен дял!

Към Q-tech:
IBM продукти се предлагат от няколко години през български електронни магазини, като например http://ibmeshop.com

Fixt00l
Fixt00l

Имах предвид лидерите,а не кой какво купува-ако некоя руса цървулана си купи IBM,то нищо не значи.И VW Беше най-продаваният автомобил,но що не го кажем това на някой със Mercedes,та да се посмее малко…ASUS и Fujitsu-Siemens,това е.

indy
indy

„Напреднал“ потребител в твоя случай определно ще се нуждае от дефиниция, че хората се объркват! :bye1:

Fixt00l
Fixt00l

Както гледам,май имаш право…