fbpx
-1.8 C
София

Lenovo отчитат ръст в търсенето на таблети

Най-четени

Когато чуем думата „таблет“, компанията Lenovo едва ли изниква на първо място в съзнанието ни. Изглежда обаче продажбите им на таблети се увеличават все повече и повече. Особено успешен е бил бизнесът им през третото фискално тримесечие (което съвпада с последните четири месеца на 2012 година), когато от китайската компания са успели да продадат 800 хиляди таблета.

Бройката може да не звучи особено впечатляващо, но за Lenovo това е 80% годишен ръст в продажбите, което е наистина забележително. Председателят и СЕО Янг Юанкинг официално потвърди тези цифри по време на последната пресконференция на компанията. Той допълни, че очакванията на Lenovo са за още по-голям ръст в продажбите не само на таблети, но и на мобилни устройства като цяло.

Сред тези мобилни устройства, разбира се, са и смартфоните. През последното тримесечие Lenovo са продали 9,4 милиона телефона, от които 9 милиона спадат към категорията „смартфони“.

Като цяло, бизнесът им със смартфони, таблети и „умни“ телевизори е нараснал със 77% спрямо миналата година.

За разлика от повечето си конкуренти, Lenovo са настроени по-скоро оптимистично към Windows 8. Според тях, последната операционна система на Microsoft ще стимулира търсенето и продажбите на ултрабуци и хибридни преносими компютри. „2013 ще е по-добра за РС пазара от 2012“, убеден е Юанкинг.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини