Lenovo официално представи серията ноутбуци IdeaPad Z

0
23

Компанията Lenovo разшири асортимента си от ноутбуци с анонса на линията IdeaPad Z, която включва в себе си 13 и 15-инчови модели, работещи на базата на платформите на Intel и AMD. Главна особеност на устройствата се явява в относително компактните им размери (дебелината е по-малка от 30 мм) и при наличието на оптично устройство и използването на стандартни, а не нисковолтови процесори.

13,3-инчовият Z360 и 15,6-инчовият Z560 ще могат да бъдат снабдени с процесори Intel Core i3, i5 или i7, а така също и графичен адаптер NVIDIA GeForce 315M. В базовите си конфигурации, устройствата са ограничени само с интегриран видео чип на Intel, а в качеството на оптични устройства са налични Blu-ray такива.

Моделът IdeaPad Z565, както и последния ноутбук в серията HP ProBook, е базиран на платформа на AMD и включва наличието на новите 4-ядрени процесори Phenom II X4, като в допълнение могат да бъдат поставени и други модели чипове, от рода на Turion II и Athlon II. Останалите характеристики на ноутбука са сходни с тези на Z560, като изключим интегрираното графично ядро, в този случай е ATI Mobility Radeon.

В продажба трите ноутбука ще се появят на пазара през юни месец.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари