Lenovo представи лаптоп със сгъваем екран

2
559

Lenovo отдавна разполага с патент за таблет със сгъваем екран. Един от най-големите производители на компютри, работещи по управлението на операционната система Windows сподели, че е разработвал това устройство в продължение на три години и вече е готов с прототипа. Заедно с някои подобрени модели на свои мобилни устройства, Lenovo показа сгъваем таблет-лаптоп с гъвкав екран, използващ ОС Windows 10. Засега това е само демонстрационна версия, която показва най-новите технологии на компанията. Lenovo уточни, че продажбите на новото устройство ще започнат през 2020 година.

Идеята, заложена в сгъваемия таблет е устройството да стане по-компактно при същата функционалност и възможности. В прототипа се използва гъвкав 13,3-инчов 2К OLED дисплей със съотношение на страните 4:3, който се сгъва по средата. В сгънат вид устройството много напомня на голяма книга, като тежи около един килограм.

Характеристиките на първия в света сгъваем таблет не бяха обявени. Lenovo съобщи, че ще се използва операционната система Windows и процесор на Intel. Ще има версия с поддръжката на мобилните мрежи, комплектувана със стилус. Сгъваемият таблет се зарежда чрез USB Type-C порта, няма стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо.

Дълготрайността и практичността на сгъваемите мобилни устройства с гъвкави екрани засега са под въпрос, особено на фона на неудачния старт на Samsung Galaxy Fold. Но Lenovo заяви, че активно работи, за да няма подобни проблеми при неговия сгъваем таблет-лаптоп.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари