Lenovo пуснаха първия си ултрабук от серията ThinkPad

0
34

Лаптопите на Lenovo от серията ThinkPad досега се асоциираха предимно с характеристики като издръжливост, добър живот на батерията, приспособимост към бизнес или учебна среда и сравнително големи размери и тегло. Последният модел на компанията, обаче, със сигурност не се вписва в последния критерий. X1 Carbon е първият ултрабук на Lenovo от серията ThinkPad.

От китайската компания твърдят, че това е първият в света 14-инчов бизнес ултрабук. В производството на модела, както става ясно от името му, са използвани въглеродни фибри. Ултрабукът тежи около 1,36 килограма. Lenovo твърдят, че батерията му може да се зареди напълно едва за половин час, но колко точно ще издържа на този етап не е ясно.

Иначе, сред останалите характеристики на X1 Carbon се нареждат HD дисплей, клавиатура с подсветка, процесор Intel Ivy Bridge и поддръжка на 3G мрежи – спецификация, която със сигурност ще допадне на бизнес потребителите. Всъщност, идеята на този модел като цяло е да комбинира в едно характеристиките на един бизнес и на един потребителски ноутбук, като така удовлетвори желанията и на двата типа потребители.

Засега, обаче, не се знае каква ще е цената на ултрабука. Ще разберем това през лятото, когато моделът бъде пуснат на пазара.

Междувременно, Lenovo представиха още няколко лаптопа с процесори Ivy Bridge от сериите ThinkPad X, T, W и L. Спецификациите им са стандартни като най-привлекателната сред тях е поддръжката на 4G/LTE мрежи. Лаптопите ще бъдат пуснати на пазара през юни и ще се продават на цени между $879 и $1399.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари