Lenovo се отказа от пускането на Yoga Book

2
64

Lenovo може да се откаже от проекта за хибридния ноутбук Yoga Book, работещ под операционната система Chrome OS. Необичайният преносим компютър Yoga Book дебютира на изложението IFA 2016.

В устройството няма обичайна клавиатура – на нейно място се намира полуматов сензорен панел с нанесени върху него обозначения на ключовите бутони с подсветка. При натискане на специален бутон, тази повърхност се превръща в графичен таблет, базиран на технология на компанията Wacom.

Към днешна дата съществуват две модификации на Yoga Book: едната от тях се основава на Windows 10, а другата – на Android 6.0 Marshmallow. Цената е съответно между 550 и 500 щатски долара.

В края на изминалата година се появи информация, че Lenovo също така планира да пусне Yoga Book, базиран на Chrome OS. Предполагаше се, че това трябва да се случи през текущата година.

Мрежовите източници съобщават, че върху проекта Yoga Book изглежда е поставен кръст. Това се дължи може би на сложността за използване на платформата Chrome OS с два сензорни панела. Много коментатори критикуваха решението относно неудобството за бърз набор на текст и на практика за невъзможността за печат „на сляпо“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари