Lenovo представи новия хромбук-трансформър Flex 11 Chromebook с 360 градусов шарнир. Благодарение на това закрепване, хромбукът може да се използва като таблет и като лаптоп.

Устройството е оборудвано с 11,6-инчов сензорен IPS дисплей с резолюция 1366х768 пиксела, който дава възможност за използване на устройството без хардуерна клавиатура. Габаритните размери на хромбука са 296 x 206 x 21,2 милиметра при тегло 1,35 килограма. Корпусът на Lenovo Flex 11 без проблем издържа падане от височина 0,75 метра, клавиатурата е защитена от попадането на течности, а тъчпадът е херметичен и устройството не може да се повреди от излята върху него вода.

Новият хромбук се базира на необявен модел система-върху-чипа с ARM архитектура, две процесорни ядра и тактова честота 2,1 GHz. Устройството разполага с 4 GB оперативна памет тип LPDDR3, 32 GB eMMC флаш-диск и слот за външни SD карти памет. Портативният компютър разполага с USB 3.0 порт, USB Type-C порт и HDMI видеоизход. Батерията осигурява непрекъсната автономна работа в продължение на 10 часа. Използва се операционната система Chrome OS.

Продажбите на хромбука Lenovo Flex 11 Chromebook стартират в САЩ в края на месец април тази година при цена $279.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за