Lenovo Go – аксесоари за дигиталните номади

1
795

Наскоро Lenovo направи поредното силно представяне на нови продукти. Линията от компютърни аксесоари с хибридно предназначение, чиято цел е да качат продуктивността ни на много високо ниво е идеална за разнообразни сценарии, но най-вече за всички, които са в движение и имат желание да работят от всяко място, без да се съобразяват с офиси и удобна среда.

За целта се създава нова марка, която обединява в себе си много неща – Lenovo Go – продуктите, които ще осигурят по-висока мобилна продуктивност. Таргет групата на компанията е хибридната работна сила, в една еко система, която работи много по-добре и ще заработи още по-добре с тях.

Първите два продукта от тази серия са преносима батерия за лаптоп и мултифункционална мишка

Тяхната основна цел е да премахнат натоварването от използване на множество устройства, улеснявайки боравенето с тях.

Много важен приоритет за Lenovo е да адресира промените, които COVID наложи в работната среда.

Проучване на компанията установява, че до 83% от бизнесите очакват да работят в отдалечен режим в поне половината от времето. Освен това, 60% от служителите приемат тази вероятност положително.

Колкото повече бизнеси въведат политики за работа от разстояние, толкова повече значение ще има технологиите да позволят възможно най-ефективното сътрудничество. И не само това. Технологиите трябва да подсилят индивидуалното представяне и продуктивността, да максимизират мотивацията. Lenovo Go ще предостави инструментите, които да затворят пропастта между офиса и всяко едно друго място, на което служителите се намират.

Друга много важна характеристика на проекта е, че всеки продукт ще е вдъхновен от хората и изграден на база техните нужди и обратна връзка

Всяко нещо, което може да помогне на хората да работят пълноценно от всякъде и по всяко време, ще бъде въведено. Ще се започне от най-общите проблеми и ще се надгражда върху тях.

„Проучване показва, че 20% от работещите в малкия бизнес изпитват липса на технологични инструменти за успешна работа от разстояние.“, посочва Ерик Ю от Lenovo.

Малко повече за първите продукти от серията:

USB-C преносима батерия за лаптоп

Притеснението, че машината ни не е достатъчно заредена, че няма да има контакт да я заредим, или че ще има, но ще е зает, е едно от предизвикателствата на работата от разстояние. Lenovo Go ще предложи решения за контрол над захранването с разнообразие от жични и безжични зареждащи решения. Първият продукт е Power Bank за лаптоп с капацитет от 20000 mAh и 65 вата изходна мощност. Направен е, така че да може да зареди лаптопа ни поне веднъж изцяло, както и да може да зарежда до три устройства едновременно, осигурявайки непрекъсната работа.

Безжична мишка за работа с множество устройства

Мишките и клавиатурите в серията Lenovo Go ще разполагат с редица иновации за динамична работна среда – за смяна на работни режими, на устройства, на локации. Леки и компактни форми с ергономичен дизайн, безжична връзка и подобрени възможности за зареждане – задължителни характеристики. Lenovo представи безжичната си мишка, с обещанието, че много скоро тя ще бъде допълнена от още продукти. Тук идеята е, че работещите дистанционно имат повече от едно устройство, заради гъвкавостта. Тази мишка може да се свърже с до 3 устройства едновременно, с лесен механизъм за прехвърляне между тях с едно натискане. Има програмируем бутон, с който могат да се направят преки пътища към срещи или нещо друго. Мишката може да се зарежда безжично през Qi зарядно или с USB-C.

Ще има и аудио решения

Качеството на звука е нещо, което се приема за даденост и често се пренебрегва. Поне до момента, в който доведе до лошо преживяване по време на среща и раздразнение. Звукът е неотменна част от работния процес в наши дни. Аудио устройствата под марката на Lenovo Go ще бъдат проектирани с мисълта да разрешат проблемите със страничен шум, качеството на звука и ще бъдат максимално лесни за употреба. Те ще бъдат обявени по-късно през тази година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари