fbpx
-5.6 C
София

Lexar представи защитения флаш-стик JumpDrive M10 Secure

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Американската компания Lexar Media, специализирана в производството на различни запомнящи устройства предназначени предимно за професионалисти, допълни семейството Lexar JumpDrive от USB флаш стикове с новия модел JumpDrive M10 Secure. Новото флаш-устройство поддържа USB 3.0 интерфейса и е поставено в пластмасов корпус с обтекаема форма без защитна капачка.

Моделът се предлага в различни разновидности, различаващи се по обема на паметта, който може да бъде от 16 до 128 GB. Скоростите на запис също се различават: скоростта на четене на данни за всички флаш-стикове възлиза на 100 Mb/s, а на запис – 20 Mb/s за 16 GB разновидност, 30 Mb/s за 32 GB вариант, 55 Mb/s за 64 и 128 GB разновидности.

Флаш-стиковете се продават заедно с програмното осигуряване EncryptStick Lite, чрез което могат да бъдат шифровани файловете и директориите на потребителя чрез вече малко стария AES-256 алгоритъм. В комплекта е включена и програмата File Shredder, служеща за безвъзвратно премахване на файлове, които повече не могат да бъдат възстановени. Устройствата разполагат и с датчик тип „термометър“ за заетата и свободната памет.

16 GB вариант на JumpDrive M10 Secure струва $34,99, 32 GB$57,99, 64 GB$99,99 и 128 GB струва 189,99 американски долара.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини