LG и Nvidia се съюзяват за вкарването на G-Sync в гейминг телевизори

0
391

LG добавя поддръжка за Nvidia G-Sync и честоти на опресняване до 120Hz в някои от своите OLED телевизори за 2019-та година. Поддръжка за технологията на Nvidia ще има за LG C9 и LG E9 – от моделите, които са 55 инча до 77-инчовите такива.

Телевизорите не разполагат със специфичен G-Sync хардуер, но наскоро Nvidia отвори стандарта. Това позволява на производителите да правят съвместими телевизори, които ползват G-Sync софтуера.

Заедно с честотата на опресняване от 120 херца, телевизорите предлагат редица интересни функционалности на геймърите като например 4K резолюция. Времето за отговор при 1440p на 120Hz е 6 милисекунди, а за 4K при 60Hz е 13 милисекунди.

Все още не е ясно какви характеристики ще трябва да има компютъра ни, за да се възползва максимално от възможностите.

Ето какво казаха от NVidia:

“Развълнувани сме да осигурим G-Sync поддръжка за OLED телевизорите на LG от 2019, както и HDMI Variable Refresh Rate поддръжка в нашите GeForce RTX20хх видео карти.“

Има съвместимост с HDMI 2.1, което  до сега позволяваше 120Hz честота на опресняване при използване на Xbox One X. Компютърните видеокарти обаче не поддържаха стандарта.

LG C9 и E9 поддържат още HDR10, Dolby Vision HDR, Dolby Atmos и Dolby True HD звук без загуба на качеството.

Поддръжката за G-Sync ще е налична чрез обновяване на фърмуера. Ще започне на избрани пазари в следващите няколко седмици.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за