LG лансира свой AI чип

0
296
Новият AI процесор с LG Neural Engine е предназначен за използване в различни продукти включително прахосмукачки роботи, перални машини и хладилници  

Като част от стратегията за ускоряване на развитието на AI устройства за дома, LG разработи свой собствен чип с изкуствен интелект (AI Chip) с патентован LG Neural Engine, за да пресъздаде по-добре невронната мрежа на човешкия мозък и значително да подобри процесите свързани с обучителните алгоритми.

AI Chip включва в себе си и т.нар. визуална интелигентност за по-добро разпознаване и разграничаване на пространството, местоположението, обектите и потребителите, гласовата интелигентност с точност разпознава гласове и шумови характеристики, а продуктовата подобрява възможностите на устройството като открива физически и химически промени в заобикалящата среда. Чипът също така позволява да се имплементират персонализирани AI услуги чрез обработка и обучения, посредством видео и аудио данни, за да се подобри  разпознаването на емоциите и поведението на потребителите, както и контекста на ситуацията.

Продуктите, използващи LG AI Chip се възползват от On-Device AI, за да работят безпроблемно дори при липса на интернет връзка. Нещо повече, AI Chip на LG използва мощна система за сигурност, за да защити по-добре личните данни от хакери.

В общите ѝ зони се насочва работата, която не изисква високи нива на сигурност, а процесите, които изискват по-силна защита се извършват в специалните хардуерни зони на сигурност.

AI Chip на LG е проектиран да подобри ефективността в разпознаването при продуктите, които управлява, като например усъвършенствания механизъм за разпознаване на изображения за едновременно локализиране и картографиране (SLAM). Неговата мощна функция за обработка на изображения коригира деформации причинени от широкоъгълни обективи и прави картината по-ярка и ясна в тъмна среда. LG Electronics планира да включи новият AI Chip в бъдещи продукти като прахосмукачки роботи, перални машини, хладилници и дори в климатици. В допълнение, LG ще разшири обхвата на своите решения, които предлага в областта на изкуствения интелект чрез сътрудничество с външни компании, университети и изследователски лаборатории.

„Нашият AI Chip е проектиран да осигурява оптимиризани решения в областта на изкуствения интелект за бъдещите продукти на LG“, заяви И.П.Парк, президент и CTO на LG Electronics. „Това допълнително ще засили трите основни стълба на нашата стратегия свързана с изкуствения интелект – развитие, свързаност и откритост, за да предложим на потребителите по-добро преживяване за по-добър живот.“

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари