LG представиха първия в света ултраширокоекранен монитор

1
19

При HD телевизорите от известно време насам съществува категория „ултраширокоекранен“, в която влизат всички модели с екрани, чието съотношение е 21:9. Заради необичайната си форма, тези телевизори още не са се наложили на пазара. Това обаче явно не пречи на LG, които станаха първите въвели този фактор на пазара за монитори.

Техният нов 29-инчов LCD монитор EA93 има същото такова съотношение от 21:9 характерно за ултраширокоекранните HD телевизори. Пълното име на модела е EA93 UltraWide. Резолюцията му е 2560 х 1080, а допълнителното хоризонтално пространство има приложения отвъд придаването на „усещане за кино“ на филмите, които гледаме.

То може да бъде използвано, например, за паралелно гледане на до четири видеа от различни източници едновременно – нещо, което е възможно благодарение на вградения в монитора софтуер. Устройството може да се свърже с други продукти посредством DVI Dual Link, DisplayPort или HDMI с поддръжка на MHL.

Първоначално мониторът ще бъде пуснат само на корейския пазар, където ще се продава за 690 хиляди уони, или $633. В последствие, моделът ще бъде пуснат и на международния пазар.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари